Finance Wine

Strategize Your Financial Future

Toți membrii noștri ajung în fiecare zi

Cu toți cei din interior vaccinați, riscul de a lăsa fără să știe un vizitator infectat este redus, dar nu zero.

Totuși, statele, spitalele și căminele de îngrijire medicală se confruntă încă cu o mulțime de necunoscute. În primul rând, Operațiunea Warp Speed ​​continuă să schimbe numărul de doze care vor fi disponibile inițial fiecărui stat. Kris Ehresmann, directorul diviziei de boli infecțioase a departamentului de sănătate din Minnesota, mi-a spus că cifrele s-au schimbat de atâtea ori chiar în săptămâna trecută: „Am avut acest diapozitiv pe care l-am arătat guvernatorului joi. Apoi, când am dat o actualizare luni, am folosit același diapozitiv și a trebuit să distrug lucrurile. Și am dat o actualizare [miercuri] și am trecut și mai multe lucruri. ”

De asemenea, statele nu au niciun sens cu privire la regularitatea expedierilor, așa că nu sunt în măsură să planifice după primele câteva săptămâni. Spitalele, de exemplu, ar putea fi capabile să vaccineze doar un sfert din personalul lor în primul val. Fără să știe mai multe, atunci nu vor mai putea să-și liniștească personalul cu privire la momentul în care restul vor primi focurile – va fi peste una sau patru sau opt săptămâni? Această incertitudine este una dintre cele mai mari provocări pentru spitale în acest moment, spune Azra Behlim, director senior la firma de servicii produsrecenzie.top medicale Vizient. „Există un pic mai multă panică când nu știu când voi primi altceva.”

Citiți: Spitalele americane au trecut de punctul de rupere

Includerea rezidenților căminelor de îngrijire medicală în primul grup prioritar de către comitetul consultativ CDC a reprezentat, de asemenea, o surpriză pentru state, care nu se așteptau la acest lucru atunci când au elaborat planuri de vaccinare la începutul acestui an. Guvernul federal a încheiat contracte cu CVS și Walgreens pentru a ajuta la vaccinarea locuitorilor căminelor de îngrijire medicală, dar această împărțire a responsabilității între nivelurile federal și stat a introdus, de asemenea, confuzie. Ehresmann spune că i s-a spus să rezerve un anumit număr de 183.000 de doze inițiale din statul său pentru case de îngrijire medicală, chiar dacă programul de vaccinare a casei de îngrijire medicală nu va fi gata să înceapă încă câteva săptămâni. În California, spune Belden, facilitățile asociației așteaptă încă să afle care dintre ele vor primi câte doze când. „Toți membrii noștri ajung în fiecare zi. Voi fi primul? Voi fi al doilea? Cum va arăta? Niciuna dintre aceste întrebări nu a primit răspuns ”, mi-a spus el. „Dar bănuiesc că vom primi răspunsuri foarte curând.”

Pfizer și Moderna se așteaptă să aibă 35 de milioane până la 40 de milioane de doze de vaccinuri gata până la sfârșitul anului, ceea ce este aproape suficient pentru a acoperi spitalele și casele de îngrijire medicală la două doze per persoană. Până la începutul anului 2021, statele se vor pregăti pentru următorul grup prioritar.

II. Muncitori esențiali și adulți cu risc de COVID-19

În anumite privințe, primul grup este de fapt cel mai ușor de vaccinat. Lucrătorii din domeniul sănătății și rezidenții instituțiilor de îngrijire pe termen lung sunt grupuri relativ bine definite și sunt deja concentrați în spitale și case de îngrijire medicală. „Testul real va fi ceea ce va veni după aceea”, spune Saad Omer, un vaccinolog și directorul Institutului Yale pentru Sănătate Globală. De aici devine mai greu.

Prima alegere dificilă este una strictă: cine ar trebui să vină în continuare, lucrători esențiali sau adulți peste 65 de ani sau cu comorbidități? Întrebarea se rezumă la strategia de prioritizare, spune Omer: reducerea transmiterii în comunitate, prin vaccinarea lucrătorilor esențiali care interacționează cu publicul sau reducerea deceselor, prin vaccinarea persoanelor cu cel mai mare risc de a muri de COVID-19.

Comitetul consultativ CDC a indicat că va recomanda lucrătorilor esențiali în continuare, deși Academiile Naționale și Organizația Mondială a Sănătății au recomandat contrariul. Niciuna dintre aceste orientări nu este obligatorie. Decizia revine în cele din urmă statelor, deși în mod istoric au urmat CDC.

Lucrătorii esențiali sunt, de asemenea, o categorie nebuloasă și, din nou, statele își stabilesc propriile definiții. „Există o mulțime de grupuri de interese care fac lobby pentru state și fac lobby pentru federații pentru a-și vaccina membrii sau constituenții mai devreme”, mi-a spus Toner. Ar trebui cașierii bancari să fie considerați lucrători esențiali? Profesori? Exterminatori? Și cum ar trebui statele să acorde prioritate diferitelor grupuri de lucrători esențiali? Un studiu a constatat că 70 la sută dintre lucrătorii americani pot fi definiți ca lucrători esențiali și 42 la sută ca lucrători de prima linie care interacționează direct cu publicul.

Decizia de a acorda prioritate lucrătorilor esențiali are, de asemenea, legătură cu atingerea comunităților negre și latine din clasa muncitoare care au fost afectate în mod disproporționat de coronavirus. Dar acestea sunt aceleași comunități care ar putea fi cel mai greu de atins – din cauza neîncrederii în guvern și a barierelor lingvistice. Ca parte a planificării vaccinurilor, departamentele de sănătate de stat intenționează să se conecteze cu bisericile, grupurile nonprofit și alți lideri din acele comunități. Fără acest efort, vaccinurile vor ajunge doar la persoanele care vin să-l ceară. „Oamenii care sunt capabili să pledeze pentru ei înșiși în aceste situații sunt uneori oameni care au mai puțin nevoie de servicii decât cei care nu pledează pentru ei înșiși”, spune Kelly Moore, director asociat al Coaliției de Acțiune pentru Imunizare. Este posibil ca aceste comunități să dureze mai mult pentru a ajunge, ceea ce înseamnă că vaccinarea generală ar putea continua puțin mai lent. Pot exista tensiuni, adaugă Toner, între vaccinarea cât mai multor persoane cât mai repede posibil și atingerea efectivă a grupurilor prioritare.

Statele și CDC încă se ocupă de cine se va califica ca adulți cu risc crescut pentru COVID-19. Din nou, există un compromis: solicitarea dovezilor va face ca eliminarea vaccinurilor să fie mai dificilă, dar renunțarea la aceasta ar putea însemna că cineva care nu se califică strict primește un vaccin. „Nu cred că ar trebui să ne amestecăm în documentație”, a spus Toner. „Nu cred că ar trebui să-și arate dosarul medical pentru a demonstra că sunt diabetici. Sau dacă spun că au 65 de ani, dar au doar 64 de ani, nu aș vrea să aducă un certificat de naștere. Cred că într-o anumită măsură ar trebui să avem încredere în oameni. ”

III. Publicul larg

La cinci luni în viitor, planurile devin și mai neclare.

Când vaccinurile devin disponibile publicului larg depinde de câteva necunoscute. În primul rând, câți alți candidați la vaccin, cum ar fi AstraZeneca și Johnson & Johnson’s, va fi de fapt autorizat? Aceste companii au crescut deja producția, astfel încât dozele pot fi gata de utilizare imediat ce FDA va da undă verde. În al doilea rând, vor întâmpina întârzieri de fabricație? Vaccinurile ARNm de la Pfizer și Moderna se bazează pe o nouă tehnologie care nu a fost niciodată utilizată într-un vaccin aprobat, darămite produs la scara necesară acum. În timpul fabricării vaccinului anti-gripă porcină H1N1 mai obișnuit în timpul pandemiei din 2009, SUA au rămas fără facilități de „umplere și finisare” care împachetează vaccinurile în vrac în flacoane. Guvernul a înființat un program pentru a preveni acest obstacol în viitor, dar pot apărea alte obstacole neprevăzute.

Ultima etapă a purgatoriului va fi transmiterea vaccinurilor către publicul larg. Unele părți ale țării pot permite tuturor să primească vaccinul mai devreme decât altele. În 2009, spune Moore, care conducea programul de imunizare din Tennessee la acea vreme, cererea pentru vaccinul împotriva gripei porcine în grupurile prioritare a variat la nivel de stat. Unii furnizori de vaccin au avut doze pentru grupurile prioritare care stau neutilizate, în timp ce membrii publicului larg întrebau despre împușcături. Moore i-a lăsat pe acei furnizori să înceapă administrarea vaccinului oricui a cerut. Această dinamică este foarte probabil să se desfășoare între orașe și între statele cu vaccinul COVID-19, unde dozele sunt alocate în prezent de populația recensământului, dar cererea poate varia.

Această decizie este dură, deoarece este probabil să fie criticată în ambele sensuri. „Vizualizați frustrarea … dacă Georgia, Tennessee și Alabama au toate grupuri diferite, având voie să fie vaccinate în momente diferite. Dar dacă nu, dacă încercați să îi determinați pe toți din întreaga țară să facă aceste grupuri în pas, atunci vă puteți imagina că și acest lucru este teribil de nedrept ”, spune Moore, dacă„ există o mulțime de oameni dispuși care ar putea fi protejați și vaccinul este reținut. ”

Evitarea vaccinului este, desigur, o preocupare mai generală în toată țara. Dar disponibilitatea americanilor de a lua un vaccin COVID-19 a crescut pe măsură ce au apărut datele privind eficacitatea vaccinurilor, iar experții se așteaptă să crească în continuare dacă vaccinarea timpurie merge bine. Mulți oameni au spus că sunt mai confortabili și așteaptă câteva luni pentru a primi vaccinul, ceea ce se va întâmpla.

În cele din urmă, viața noastră socială poate începe să revină la normal. Nu se va întâmpla într-o clipă, ci treptat, în moduri mici și apoi mai mari. Omer spune că adunările mici, cum ar fi cina și nopțile de joc, ar putea fi sigure dacă toată lumea din grup este vaccinată. Redeschiderea școlii și adunările în masă vor avea loc probabil numai atunci când vaccinarea pe scară largă – împreună cu măștile și distanțarea socială prin iarnă și primăvară – împinge ratele COVID-19 la niveluri scăzute.

Experții în sănătate publică subliniază că vaccinurile funcționează în tandem cu alte măsuri: Începerea unei campanii de vaccinare nu poate fi o scuză pentru a abandona măsurile care funcționează chiar acum. Moore compară vaccinurile cu o altă felie de pe o grămadă de brânză elvețiană, în care fiecare felie este o intervenție care este în sine imperfectă (măști, distanțare socială, chiar și vaccinuri), dar acestea reduc drastic riscul atunci când sunt stivuite împreună. Rochelle Walensky, alegerea președintelui ales Joe Biden pentru directorul CDC, a făcut această analogie pe Twitter: „Dacă am o ceașcă de apă, pot stinge focul aragazului. Dar nu pot stinge un incendiu de pădure, chiar dacă apa este 100% puternică. De aceea, toată lumea trebuie să poarte o mască. În calitate de națiune, ne vom recupera mai repede dacă vaccinul va fi mai puțin de făcut atunci când este gata. “

Probabil vor fi multe lucruri frustrante și imperfecte despre lansarea vaccinului în următoarele câteva luni. Dar obiectivul este de a readuce țara – și, într-adevăr, lumea – la normal, și asta nu se întâmplă atunci când, în calitate de individ, sunteți vaccinați, ci când sunt vaccinați suficienți oameni peste tot. S-ar putea să dureze mai mult decât ne place, dar ajungem împreună.

Podcast asociat

Ascultați-o pe Sarah Zhang discutând despre această poveste într-un episod din Distanța socială, ghidul Atlanticului asupra pandemiei:

Abonați-vă la Social Distance pe Apple Podcasts sau Spotify (Cum să ascultați)"

Actualizat la 16:00 EST la 12 februarie 2016

Acum cinci ani, mama a fost dusă de urgență la spital pentru un anevrism. În următoarele două săptămâni, eu și familia mea am stat înghesuiți în jurul patului ei în unitatea de terapie intensivă, oscilând între panică, frică, incertitudine și epuizare.

Asistentele medicale ne-au ajutat să trecem prin acea vreme cu sănătatea noastră intactă. Asistentele medicale au verificat-o pe mama – și pe noi – de mai multe ori pe oră. Au efectuat teste, au actualizat diagrame și au schimbat IV-urile; ne-au făcut să râdem, ne-au calmat preocupările și s-au gândit la confortul nostru. Doctorii intrau din când în când, dar devotamentul calm al asistentelor a fost ceea ce ne-a ținut împreună. Fără ele, ne-am fi destrămat.

Care este doar unul dintre motivele pentru care perspectiva unei penurii naționale de asistență medicală este atât de alarmantă. SUA se confruntă cu un deficit de asistență medicală de grade diferite de zeci de ani, dar astăzi – din cauza îmbătrânirii populației, a incidenței în creștere a bolilor cronice, a forței de muncă în vârstă și a capacității limitate a școlilor de asistenți medicali – acest deficit este pe punctul de a de a deveni o criză, una cu implicații îngrijorătoare pentru pacienți și furnizorii de servicii medicale.

Cele 3 milioane de asistenți americani reprezintă cel mai mare segment al forței de muncă din domeniul sănătății din SUA, iar asistența medicală este în prezent una dintre ocupațiile cu cea mai rapidă creștere din țară. În ciuda acestei creșteri, cererea depășește oferta. Potrivit Biroului de Statistică al Muncii, 1,2 milioane de posturi vacante vor apărea pentru asistenții medicali înregistrați între 2014 și 2022. * Până în 2025, deficitul este de așteptat să fie „de peste două ori mai mare decât orice lipsă de asistenți medicali experimentată de la introducerea Medicare și Medicaid în la mijlocul anilor ’60 ”, a scris o echipă de cercetători în domeniul asistenței medicale de la Universitatea Vanderbilt într-o lucrare din 2009 pe această temă.

Principala forță motrice în această criză care se apropie este îmbătrânirea generației Baby Boomer: astăzi, există mai mulți americani cu vârsta peste 65 de ani decât în ​​orice alt moment din istoria SUA. Între 2010 și 2030, populația persoanelor în vârstă va crește cu 75 la sută la 69 de milioane, ceea ce înseamnă că unul din cinci americani va fi cetățean în vârstă; în 2050, aproximativ 88,5 milioane de oameni din SUA vor avea 65 de ani sau mai mult.

Și pe măsură ce populația îmbătrânește, cererea pentru servicii de îngrijire a sănătății va crește. Aproximativ 80% dintre adulții în vârstă au cel puțin o afecțiune cronică, iar 68% au cel puțin două, potrivit Consiliului Național pentru Îmbătrânire. O analiză USA Today a datelor Medicare a arătat că două treimi dintre beneficiarii tradiționali Medicare mai mari de 65 de ani au afecțiuni cronice multiple, număr care va continua să crească.

„Populația îmbătrânită și bolile cronice creează cererea perfectă pentru asistente medicale.”

“Persoanele cu boli cronice folosesc în mod clar mai multe servicii de îngrijire a sănătății, iar persoanele care sunt mai în vârstă au mai multe boli cronice”, a spus Julie Sochalski, profesor asociat la Școala de Nursing a Universității din Pennsylvania. „Populația îmbătrânită și bolile cronice creează cererea perfectă pentru asistente medicale.”

Dar cererea de umflare este doar o parte a problemei. La fel ca pacienții pe care îi deservesc, și asistentele din țară îmbătrânesc. Aproximativ un milion de asistenți medicali înregistrați (RN) au în prezent mai mult de 50 de ani, ceea ce înseamnă că o treime din forța de muncă actuală care alăptează va atinge vârsta de pensionare în următorii 10-15 ani. Aproximativ 700.000 de asistenți medicali sunt proiectați să se retragă sau să părăsească forța de muncă până în 2024. *

„Cea mai mare cohortă de asistenți medicali înregistrați s-a alăturat forței de muncă înainte de anii ’70”, când alegerile de carieră pentru femei erau mai limitate, a spus Pam Cipriano, președintele Asociației Americane de Asistență Medicală (asistența medicală este încă copleșitoare de sex feminin). Drept urmare, câmpul acum se îndoaie mai în vârstă.

„Multe asistente medicale au renunțat la pensionare în timpul recesiunii economice, a adăugat ea,„ dar acum încep pensionările ”.

Dar ocuparea posturilor vacante lăsate de asistenții medicali pensionari nu este o simplă propunere unu la unu. Aproape 155.000 de noi absolvenți de asistență medicală au intrat pe piața muncii în 2015. * În timp ce numărul noilor studenți și absolvenți de asistență medicală este în creștere, sistemul de educație medicală nu a ținut pasul, creând efectiv un blocaj în care doar atât de mulți aspiranți asistenți medicali pot avea acces la instruire ei au nevoie de. Potrivit unui raport al Asociației Americane a Colegiilor de Nursing, „S.U.A. școlile de asistenți medicali au respins 79.659 de candidați calificați din bacalaureat și programe de asistență medicală absolventă în 2012 din cauza numărului insuficient de facultăți, locuri clinice, spațiu în clasă, preceptorii clinici și constrângeri bugetare. ” Încă o dată, îmbătrânirea este un factor: mulți membri ai facultăților de asistență medicală se apropie de pensionare, dar fără ei, școlile de asistență medicală nu își pot extinde cohorta.

„Pe măsură ce scade aceste numere [de educatoare asistente], școlile trebuie să mențină un raport critic elev-profesor”, a spus Cipriano. „Pregătirea pentru majoritatea facultăților de asistenți medicali este o diplomă de doctor și nu puteți înlocui doar pe cineva în această funcție.

Disclaimer: The views, suggestions, and opinions expressed here are the sole responsibility of the experts. No Finance Wine journalist was involved in the writing and production of this article.