Finance Wine

Strategize Your Financial Future

Dobutrex често се комбинира с друго лекарство, наречено атропин

Но мозъкът, а не пенисът, е проблемът.

От Дениз Ман, 4 февруари 2014 г.

Какво се случва, когато използвате Виагра, но нямате ЕД

Виагра и други лекарства за ЕД все повече се злоупотребяват и дори се злоупотребяват. Научете за рисковете от употребата на наркотици за развлечение ED.

От Крис Илиадес, MD 30 януари 2014 г.

Секси мъже правят кегели

Това подло упражнение, което можете да правите навсякъде, може да засили ерекцията, да премахне течовете.

От Madeline R. Vann, MPH 21 януари 2014 г.

Как жените могат да се справят с еректилна дисфункция

Справянето с еректилната дисфункция може да бъде неудобно и смущаващо, но можете да играете важна роля в насърчаването на мъжа в живота ви да бъде проверен. . .

От Кристен Стюарт 2 декември 2013 г.

ЕД и безсексуалната връзка

Еректилната дисфункция може да доведе до проблеми в отношенията. Научете защо сексът е важен в една връзка и за добро здраве и как да рестартирате сексуалния си живот. . .

От Кристен Стюарт, 15 ноември 2013 г. “

Хората, които не могат да участват в стрес тест за упражнения за сърдечни заболявания, могат да бъдат кандидати за фармакологичен стрес тест или стрес ехокардиографски тест, и двете от които ще помогнат на Вашия лекар да постави диагноза за сърдечно заболяване.

Определен фармакологичен стрес тест

„Фармакологичен стрес тест е използването на лекарство за стрес на сърцето, вместо конвенционалния тест за бягаща пътека [където всъщност тренирате]. Това обикновено се съчетава със заснемане на сърцето със сонограма, наречена стрес ехокардиограма или ядрена камера, като ядрен стрес тест “, казва Кунджан Бат, кардиолог от сърдечната болница в Остин в Тексас.

Фармакологичен стрес тест ще бъде точен, дори ако приемате сърдечни лекарства като бета -блокер.

СВЪРЗАНИ: Съединените щати на стреса

Кой се нуждае от фармакологичен стрес тест?

Фармакологичен стрес тест може да бъде най -добрият вариант за пациенти, които:

Не могат да тичат или да ходят на бягаща пътека поради артрит, кръвни съсиреци в краката или други физически проблеми с краката или стъпалата. Не са в състояние да направят стрес тест за упражнения поради заболявания като астма или ХОББ, които засягат дишането. Имайте аритмия (необичаен сърдечен ритъм), която би направила стрес теста за упражнения неточен. Преди това е имало сърдечна процедура, като байпас на коронарна артерия, ангиопластика или стентове. Вземете пейсмейкър.

Процес на фармакологичен стрес тест

За фармакологичния стрес тест могат да се използват различни лекарства. Dobutrex (добутамин), който действа като имитира увеличаването на сърдечната честота на упражненията, е предпочитаното лекарство, но се правят изключения въз основа на общото здравословно състояние на пациента. Dobutrex често се комбинира с друго лекарство, наречено атропин.

„Изборът на лекарство зависи от съществуващи медицински състояния“, обяснява д-р Бат. Вашият лекар може да избере да използва вазодилататор като аденозин или персантин (дипиридамол), ако не можете да приемете Dobutrex. Вазодилататорът е лекарство, което кара артериите на сърцето да се отварят по -широко. Този увеличен кръвен поток ще бъде измерен и оценен, за да се установи дали има блокировки.

Избраното лекарство диктува процеса на изобразяване, използван за оценка на реакцията на сърцето ви:

Ако се прилага Dobutrex, сърцето ви ще бъде наблюдавано с помощта на ехокардиография, тест, който използва звукови вълни за изобразяване на движението на сърцето ви. Ако се дава аденозин или персантин, ще се използва ядрено изображение. Това означава, че Вашият лекар ще инжектира радиоактивно оцветител в кръвта Ви, което ще помогне на образната техника да направи снимки на кръвния Ви поток. Уведомете Вашите лекари, ако има вероятност да сте бременна, защото този тест може да бъде рискован за развитието на плода.

Някои хора се оплакват, че използваните лекарства ги карат да се чувстват тревожни, причиняват им главоболие или причиняват зачервяване на кожата. Тези чувства изчезват след теста. Обикновено тези тестове продължават около 15 минути. Уведомете хората, които следят вашия напредък, ако почувствате болка в гърдите, замаяност или задух.

Диагностициране на сърдечни заболявания с фармакологични тестове за стрес

Стресовите тестове помагат на Вашия лекар да диагностицира и управлява сърдечно заболяване чрез:

Оценка на симптоми като гръдна болка или задух при пациенти с риск от коронарна артериална болест (CAD). Разберете колко добре работят стентове или байпас присадки за пациенти, които са диагностицирани с ИБС. Помага за диагностициране на сърдечна недостатъчност.

„Ако резултатите от теста са необичайни, това предполага, че пациентът има запушване на една от коронарните им артерии. След преглед от кардиолога, това може да заслужи по-нататъшно усъвършенстване [преглед] “, казва Бат.

Фармакологичното стрес тестване е също толкова добро, колкото и стрес тест при натоварване при идентифициране на коронарна артериална болест – проучване на 117 сърдечни пациенти, преминали през двата вида тестове, установи, че когато тестовете са направени така, както се предполага, резултатите са поразително сходни.

Абонирайте се за нашия бюлетин за здравето на сърцето!

Най -новото в здравето на сърцето

Новите насоки за сърдечно здраве се фокусират върху коремните мазнини, а не само върху телесното тегло

Според новите насоки по -дебелата обиколка на талията може да увеличи риска от сърдечно -съдови заболявания дори при хора, които нямат наднормено тегло или затлъстяване. . .

От Лиза Рапапорт, 27 април 2021 г.

6 неща, които хората със сърдечни заболявания трябва да знаят за ваксините срещу COVID-19

Намерете отговори на вашите въпроси за това как да получите ваксината и какви странични ефекти може да изпитате.

От Кейтлин Съливан, 5 април 2021 г.

Американската сърдечна асоциация прави връзката между сърцето и ума официална

 Изследванията, свързващи психичното и сърдечно -съдовото здраве, достигнаха критична маса, казва AHA. И можете да действате според него.

От Алисън Йънг, MD 26 март 2021 г.

Упражненията, а не тестостероновата терапия, подобряват здравето на артериите при мъжете на средна възраст и възрастните хора

Въпреки че терапията с тестостерон може да увеличи нивата на този мъжки полов хормон, ново клинично изпитване показва, че това няма да помогне да се направи вътрешната обвивка. . .

От Лиза Рапапорт, 1 март 2021 г.

Пеещите хирурзи издават нова музика за сърдечния месец

Второто EP на дуото има за цел да повиши осведомеността и да вдъхнови слушателите да дадат приоритет на здравето на сърцето си.

От Кейти Уилямс, 26 февруари 2021 г.

Много възрастни хора приемат аспирин за сърдечно здраве, въпреки че не се препоръчва

Хората на 75 и повече години, които никога не са имали сърдечно -съдови събития като инфаркт или инсулт, е малко вероятно да се възползват от ежедневното хапче аспирин. Но нов. . .

От Лиза Рапапорт, 24 февруари 2021 г.

Трансгендерните жени имат уникален сърдечен риск с напредването на възрастта

Утвърждаващото пола лечение с хормони създава сърдечно-съдови рискове във времето за транссексуалните жени, които са различни от рисковете, пред които са изправени жените. . .

От Лиза Рапапорт, 22 февруари 2021 г.

Попитайте най -добрия лекар на замъка Конъли: Какво трябва да знаете за здравето на сърцето си

Усъвършенстван специалист по сърдечна недостатъчност и трансплантация, признат за най -добрия лекар на Castle Connolly, отговаря на въпроси относно запазването на сърцето ви. . .

До 22 февруари 2021 г.

Младите черни възрастни са с много по -висок риск от смърт след сърдечна трансплантация

Ново проучване показва, че младите чернокожи възрастни са два пъти по -склонни да умрат в рамките на една година след процедурата.

От Джордан М. Дейвидсън 5 февруари 2021 г.

Гестационен диабет, обвързан с увреждане на артериите години след бременността

Жените, които имат гестационен диабет по време на бременност, са изложени на повишен риск от това, което е известно като калцификация на коронарната артерия – плака, която се натрупва. . .

От Лиза Рапапорт, 2 февруари 2021 г. “

Коронарната артериография, наричана още коронарна ангиография, е стандартният диагностичен тест за коронарна артериална болест, но тъй като е инвазивен тест, често се назначава само след като сте направили серия от неинвазивни сърдечни тестове.

Какво е коронарна артериография?

Коронарната артериография е процедура, при която много тънък катетър или тръба се прокарва през артерия от слабините, шията или ръката до коронарните артерии около сърцето. Лекарят използва този катетър, за да постави контрастно багрило в кръвта на коронарните артерии. Боята се появява на рентгенови лъчи и подчертава коронарните артерии. Рентгеновите лъчи се наричат ​​ангиограми.

Лекарят, разглеждащ тези изображения, може да види дали имате много плака (натрупване на мазнини), което причинява коронарната ви артерия да бъде по -тясна от нормалното. Тъй като плаката се натрупва, кръвта, богата на кислород, по-трудно достига до сърцето през коронарните артерии. Това може да причини болка в гърдите, стенокардия и дори инфаркт. Това се нарича коронарна артериална болест (CAD), известна още като коронарна болест на сърцето.

Ще бъдете будни за процедура на коронарна артериография, въпреки че може да ви бъдат дадени лекарства, които ще ви помогнат да се отпуснете. Вашият лекар ще обезболи мястото, където катетърът е поставен в тялото ви. Тази процедура се извършва в болнична катетеризационна лаборатория или лаборатория за катетеризация. Може да успеете да се приберете вкъщи същия ден, но някои хора се оставят за една нощ, за да бъдат наблюдавани.

Кога се използва коронарна артериография?

Коронарната артериография се използва за разбиране:

Симптоми, ако сте показали признаци на сърдечно заболяване като стенокардия. Резултатите от теста, ако резултатите от неинвазивен тест за сърдечни заболявания, като стрес тест, предполагат сърдечно заболяване. Инфаркт, когато сте отишли ​​в спешното отделение поради сърдечен удар. Местоположение на запушвания преди ангиопластика, процедура, при която хирург използва много малък балон, за да отвори запушена артерия. Продължаващи симптоми след инфаркт, ако все още имате симптоми или Вашият лекар се нуждае от повече информация за това как да се лекувате, докато се възстановявате.

Струва си да се отбележи, че само защото имате болка в гърдите и други възможни симптоми на сърдечен удар, не означава, че ангиограмата ви ще показва признаци на коронарна артериална болест. Всъщност, при преглед на данни за пациенти от 238 пациенти, които са имали сърдечна катетеризация поради гръдна болка, изследователите са установили, че само една трета е имала коронарна артериална болест.

Ползите и рисковете от ултразвука на коронарната артериография

Този сравнително безболезнен тест отнема по -малко от три часа и дава категоричен отговор на въпроса дали – и къде – имате натрупване в коронарните артерии. В спешни ситуации може да помогне за отваряне на запушена артерия, за да се приточи отново кръвта.

Коронарна артериография се извършва на милиони възрастни всяка година и има минимални рискове, свързани с нея. Трябва обаче да знаете, че:

Съществува риск от кървене от мястото, където катетърът е поставен за първи път в тялото ви. Обикновено се препоръчва да се успокоите за няколко дни и да не оказвате натиск върху или в близост до това място, освен натиска, приложен от болничния персонал веднага след процедурата. Има малък риск от инфекция или болка на мястото на катетъра. Някои хора са алергични към багрилото, което се използва за подчертаване на коронарните артерии. Рядко сърдечната катетеризация причинява увреждане на кръвоносните съдове. Има и други редки усложнения, като увреждане на бъбреците, образуване на кръвни съсиреци, ниско кръвно налягане или неравномерен сърдечен ритъм.

Вероятно няма да можете да шофирате след процедурата, затова се уверете, че имате някой, който може да ви отведе у дома.

Хората, които са на възраст над 75 години, имат диабет, имат бъбречно заболяване, са жени или получават коронарна артериография по спешност, е по -вероятно да получат усложнения в сравнение с други пациенти. Въпреки възможността за увреждане на бъбреците, коронарната артериография е доказано безопасна и информативна при подготовката за бъбречни трансплантации.

Въпреки че коронарната артериография остава златният стандарт за диагностициране на коронарна артериална болест, компютърната томография на сърцето (CT) е неинвазивен тест https://harmoniqhealth.com/, който предлага почти същата информация, според изследователите.

Абонирайте се за нашия бюлетин за здравето на сърцето!

Най -новото в здравето на сърцето

Новите насоки за сърдечно здраве се фокусират върху коремните мазнини, а не само върху телесното тегло

Според новите насоки по -дебелата обиколка на талията може да увеличи риска от сърдечно -съдови заболявания дори при хора, които нямат наднормено тегло или затлъстяване. . .

От Лиза Рапапорт, 27 април 2021 г.

6 неща, които хората със сърдечни заболявания трябва да знаят за ваксините срещу COVID-19

Намерете отговори на вашите въпроси за това как да получите ваксината и какви странични ефекти може да изпитате.

От Кейтлин Съливан, 5 април 2021 г.

Американската сърдечна асоциация прави връзката между сърцето и ума официална

 Изследванията, свързващи психичното и сърдечно -съдовото здраве, достигнаха критична маса, казва AHA. И можете да действате според него.

От Алисън Йънг, MD 26 март 2021 г.

Упражненията, а не тестостероновата терапия, подобряват здравето на артериите при мъжете на средна възраст и възрастните хора

Въпреки че терапията с тестостерон може да увеличи нивата на този мъжки полов хормон, ново клинично изпитване показва, че това няма да помогне да се направи вътрешната обвивка. . .

От Лиза Рапапорт, 1 март 2021 г.

Пеещите хирурзи издават нова музика за сърдечния месец

Второто EP на дуото има за цел да повиши осведомеността и да вдъхнови слушателите да дадат приоритет на здравето на сърцето си.

От Кейти Уилямс, 26 февруари 2021 г.

Много възрастни хора приемат аспирин за сърдечно здраве, въпреки че не се препоръчва

Хората на 75 и повече години, които никога не са имали сърдечно -съдови събития като инфаркт или инсулт, е малко вероятно да се възползват от ежедневното хапче аспирин. Но нов. . .

От Лиза Рапапорт, 24 февруари 2021 г.

Трансгендерните жени имат уникален сърдечен риск с напредването на възрастта

Утвърждаващото пола лечение с хормони създава сърдечно-съдови рискове във времето за транссексуалните жени, които са различни от рисковете, пред които са изправени жените. . .

От Лиза Рапапорт, 22 февруари 2021 г.

Попитайте най -добрия лекар на замъка Конъли: Какво трябва да знаете за здравето на сърцето си

Усъвършенстван специалист по сърдечна недостатъчност и трансплантация, признат за най -добрия лекар на Castle Connolly, отговаря на въпроси относно запазването на сърцето ви. . .

До 22 февруари 2021 г.

Младите черни възрастни са с много по -висок риск от смърт след сърдечна трансплантация

Ново проучване показва, че младите чернокожи възрастни са два пъти по -склонни да умрат в рамките на една година след процедурата.

От Джордан М. Дейвидсън 5 февруари 2021 г.

Гестационен диабет, обвързан с увреждане на артериите години след бременността

Жените, които имат гестационен диабет по време на бременност, са изложени на повишен риск от това, което е известно като калцификация на коронарната артерия – плака, която се натрупва. . .

От Лиза Рапапорт, 2 февруари 2021 г. “

Затрудненото мислене ясно е един от признаците на когнитивното увреждане, което някои пациенти с байпас преживяват след операцията. Това се нарича пост-перфузионен синдром, отнасящ се до сърдечно-белодробната машина, използвана за поддържане на кръвния поток по време на операцията.

„Терминът, който използвахме, е„ глава на помпата, което е ефектът върху церебралната функция от това, че сте били изложени на байпас машина “, казва кардиологът Дан Финтел, д -р, професор по медицина в отделението по кардиология в Северозападния университет Факултет по медицина в Чикаго. „Има някои доказателства за намаляване на когнитивните функции, което обикновено е обратимо. За повечето хора се подобрява в рамките на няколко месеца. ”

След операция на байпас пациентите могат да получат:

Инсулт (5 до 6 процента от пациентите). „Истинските инсулти са най -страшното усложнение на байпасната хирургия и особено при възрастните хора, са водещата причина за заболеваемост след байпас“, отбелязва д -р Финтел. Проблеми със зрението. . „Казвам на хората да не излизат да вземат нови очила или контакти за няколко месеца, защото зрението им ще се подобри“, казва Финтел. Краткотрайна загуба на памет По-бавни мисловни процеси Трудности при вземане на решения или решаване на проблеми

Колкото по -възрастен е пациентът, толкова по -голям е рискът от когнитивно увреждане, казва Финтел.

Disclaimer: The views, suggestions, and opinions expressed here are the sole responsibility of the experts. No Finance Wine journalist was involved in the writing and production of this article.